Yoga en meditatie zijn nauw met elkaar verbonden. Om tot een effectieve meditatie beoefening te komen is een goede relatie met het lichaam een belangrijke sleutel. Mijn oefeningen zijn dan ook gericht op het creëren van een band met je lichaam.

Het vormen van een yogahouding om zo je lichaam uit te dagen en houdingen aan te nemen waarmee je lichaam een unieke creatie wordt. Plezier gaat echter voor prestatie. Ik ben opgeleid vanuit de eeuwenoude traditie  van yoga waarbij veel aandacht wordt besteed aan chakra’s. 

Aan het einde van elke les is een ontspanning waarbij het lichaam en geest tot rust kan komen. Je komt even helemaal vrij van je gedachtestromen en krijgt alle ruimte om tot een diepe rust en stilte te komen.

Wat is yoga?

Wat is meditatie?

Meditatie is de erkenning en observering van wat er ook maar gebeurd, plezierig en onplezierig, op een ontspannen manier. Het doel van mediatie is niet om je hoofd leeg te maken maar om het hier en nu te observeren, zonder oordeel. 

Dit geeft je inzicht in hoe je gedachten werkelijk werken, je kunt dingen en zaken makkelijk los laten waardoor je dieper ontspant en meer relaxed voelt. Door chakra’s centraal te stellen krijgt de meditatie een nog diepere ervaring en ontspanning.

Mijn uiteindelijke doel met meditatie is om je mentaal sterker te maken, je werkelijke potentieel te ontdekken en leven te leven waarbij je vrij en in balans voelt.

Chat openen
Hallo, waar kan ik je meehelpen?