Waarheid

Waarheid

Om de waarheid te ervaren is er een leugen nodig. Achter een leugen zit een compliciteit van gedachten en belangen waardoor je er voor kiest om onwaar te zijn. Als ik bij mezelf na ga hoe dit bij mij werkt, dan heb ik genoeg momenten meegemaakt waarin ik mezelf comfortabeler voelde bij een leugen.

Mezelf krampachtig vasthouden aan een vorm van illusie was me meer dierbaarder dan de waarheid. Uiteindelijk kon ook ik niet om de waarheid heen. De waarheid is realiteit, de leugen is schijn.

Hoe weet je nu wat realiteit is en wat schijn is? Kijk om je heen, luister naar gesprekken op tv, check je sociale media, in de politiek en economie. Waarom zouden in deze interacties geen leugens voorkomen? Zeker als het gaat om materiele belangen, om geld zullen er veel mensen veel er aan doen om de leugen in stand te houden.

De geschiedenis heeft dit vaak genoeg uitgewezen. Zeker als er een groep mensen samenspant om de leugen in stand te houden, kan de waarheid nog lang op zich wachten.

Dus hoe onderscheid je nou de leugen van de waarheid? Best ingewikkeld. Want er zijn mensen die heel goed zijn in het verbergen van de waarheid. Als je maar goed genoeg in de leugen geloofd dan kun je citroenen voor appels verkopen. Er zijn mensen die hier zelf hun beroep van hebben gemaakt.

Ieder mens heeft echter een heel belangrijke eigenschap ter beschikking om de waarheid te onthullen. En dat is: intuïtie. Een oeroud zintuig die je gewaar maakt van een gevaarlijke situatie. Je kunt deze intuïtie ontwikkelen en versterken.

Door kalmte, rust, concentratie en ontspanning. In de chakraleer zit de intuïtie in het derde oog. Met meditatie kunnen we deze eigenschap vergroten en verdieping geven.

Of het altijd als een radar geldt voor de leugen? Zou kunnen, dat hangt er ook vanaf of je de waarheid wil zien. Ik zelf neem elke week 1 moment om mijn intuïtie te vergroten door stil te zitten en mijn ogen te sluiten en mijn aandacht te richten op mijn voorhoofd, tussen de wenkbrauwen.

Omdat de wereld de waarheid nu meer dan ooit nodig heeft.

1 reactie op “Waarheid”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo, waar kan ik je meehelpen?