De kennismaking met yoga begon bij mij met yoga in een gymzaaltje, op mijn 20e. Ik werkte op een kantoor en ik zocht een manier om de stress van mijn baan los te laten. Yoga had me altijd al een aantrekkingskracht op me uitgeoefend en dus voor mij een logische keuze. En ik vond het heerlijk. Het is daarna altijd een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Ik startte een gezin, trouwde met Marian en kreeg twee kinderen; Aimée en Janou. En al die tijd bleef yoga een rode draad. Ik verdiepte me in allerlei vormen van yoga en meditatie.

Yoga was al zo’n lange tijd onderdeel van mijn leven dat ik na 2008 besloot om een voor mij logische stap te doen: het yogadocentschap. Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Yogacentrum Utrecht en Hara Yoga Nederland in Groningen. Vanaf het moment dat ik startte met mijn opleiding tot yogadocent wist ik dat ik was thuisgekomen. Ik voelde me als een vis in het water. En na vier jaar opleiding ben ik yoga gaan geven door heel Friesland. Dit heeft mij op veel verschillende plekken gebracht. Eén de mooiste plekken daarvan is Ameland waar ik zes jaar les gaf aan Amelanders. De stilte op het eiland heeft mij zeer geïnspireerd en elke zomer organiseer ik yogalessen en duinwandelingen onder de naam ‘de kunst van het duinwandelen’.  Daarnaast wil ik me blijven ontwikkelen in het vak. Ik volg regelmatig bijscholingen en ben ik lid van het VYN. Langzaam aan ben ik me aan het verbreden waarbij ik intussen ook les kan geven in partner-yoga, yoga-nidra en hypnose-yoga.

Een bijzonder eigenschap van Yoga en meditatie is het proces van losmaken en afscheid nemen van het oude. Het nieuwe te omarmen. In de Noorderlucht in Rypstjerk organiseer ik iedere Zonnewendevieringen. Ik begeleid een ritueel om dit loslaten vorm te geven.

De laatste jaren is het besef om serieus het docentschap aan te pakken steeds groter geworden. In de tien jaar dat ik nu docent ben ontdek ik steeds weer hoe veelzijdig yoga is. Een yogales opent al mijn passie en creativiteit. Dit kun je ook verwachten bij een yogales van mij. De yogales start met een meditatie waarbij er meestal een chakra centraal staat. Door hier op te concentreren krijg je inzicht in eigenschappen verbonden aan deze chakra. Daarna staan de yogahoudingen in het teken van de chakra. Tot slot is er een ontspanning waarbij ik je naar een diepe staat van rust en stilte breng.

In de ruim 30 jaar van yoga-ervaringen heb ik geleerd hoeveel vrijheid yoga en meditatie brengt. Het lichaam wordt sterk, de geest in balans en de adem natuurlijk en ontspannen. Er is maar weinig voor nodig om dit te bereiken. Het ligt binnen ieders mogelijkheden, of je nou stijf of flexibel bent, jong of oud.  Iedereen kan dit ervaren. Mijn yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen.  Schud je beperkingen van je af en zet jezelf in het volle licht! Ik nodig je daarom graag uit om samen met mij dit te ervaren.

Chat openen
Hallo, waar kan ik je meehelpen?