Meestgestelde vragen over yoga en meditatie


Ik ben vaak druk, helpt yoga en meditatie om meer rust te krijgen?
Yoga en meditatie brengt rust en ontspanning in je leven. Een uur per week is al voldoende om meer rust in je leven te krijgen.

Moet je lenig zijn om yoga te kunnen doen?
Yoga kan door iedereen worden beoefend, of je nu lang, klein, dik, dun, jong of oud bent. De oefeningen kun je op elk niveau meedoen. Wel zul je na verloop van tijd merken dat je lichaamsgevoel veranderd. Zowel het lichaam als de geest wordt leniger.

Is mediteren moeilijk?
Wij zijn met onze blik vaak naar buiten gericht. Je kijkt door je ogen naar de wereld om je heen. Met mediteren keer je dit proces om. Je kijkt naar binnen. Het enige wat het van je vraagt is om je ogen te sluiten en je aandacht te richten op je adem. Daardoor ontstaat een ontdekkingsreis naar je innerlijke belevingswereld.

Ik wil meer rust in mijn leven, kan ik dit ervaren door yoga en meditatie?
Wanneer je meer rust wilt in je leven dan kan yoga en meditatie je daar heel goed mee helpen. Met meditatie zet je de wereld om je heen even stil, met yoga maak je contact met je lichaam. Hierdoor ontstaa meer balans en evenwicht. Je wordt kalmer en hebt meer rust.

Hoe ziet een yogales eruit?
Een yogales bestaat in grote lijnen uit drie onderdelen: het start met een meditatie, daarna doen we een aantal yogahoudingen en eindigt met een ontspanningsoefening.

Ik kan moeilijk stil liggen, kan ik me dan wel ontspannen?
Ontspannen kan soms best moeilijk zijn, het vraagt om overgave. Wanneer je je laat meevoeren op mijn stem, zul je merken hoe makkelijk het is om te ontspannen.

Hoe oud moet je zijn voor yoga?
Iedereen kan meedoen, jong en oud

Ik heb een blessure/lichamelijke ongemak, kan ik dan nog wel aan yoga doen?
Blessures of ander lichamelijke ongemak hoeven geen belemmering te zijn om aan yoga te doen. Als je maar goed luister naar je lichaam. Voel je vrij om te doen wat je kunt en te laten waar ne niet goed bij voelt. Yoga leert je om zorgvuldig met je lichaam om te gaan. Meldt het van tevoren aan mij zodat ik er rekening mee kan houden.

Wat voor kleding draag ik tijdens de les?
Trek comfortabel zittende kleding aan, waarin je gemakkelijk kunt stretchen en bewegen. Zorg voor laagjes, zodat je wanneer je het warm krijgt wat uit kunt trekken en je tijdens de rust op het einde weer iets warmer kunt kleden. Een legging of soepel vallende broek en een t-shirt plus een vestje bijvoorbeeld. Yoga doe je op je blote voeten of sokken, dus schoenen heb je niet nodig.

Wat moet ik allemaal meenemen naar een yogales?
In de meeste ruimtes waar ik yogales geef zijn matten aanwezig tenzij anders door mij aangegeven. Daarnaast is het handig om een kussentje en een handdoek of kleed mee te nemen.

Kan ik voorafgaande aan een les wel warm eten?
Eet op de lesdag zo licht mogelijk. Probeer minimaal twee uur voor aanvang van de les geen grote maaltijd meer te eten. Yoga met een volle buik is niet prettig

Twijfel je of yoga iets voor je is?
Neem dan gerust eerst contact op of boek een proefles. Wanneer je je direct na de proefles aanmeld voor een blok of cursus wordt het bedrag van de proefles verrekend met het cursusgeld voor het (resterende) blok.

yoga meditatie pose
Chat openen
Hallo, waar kan ik je meehelpen?