2021 Het jaar van verandering

Mijn wereld is in lockdown. Fysieke yogalessen zijn verboden. Dus wat rest er nog vanuit mijn zolderkamertje, als ik geen yogalessen meer kan geven? Dan ga ik op zoek naar andere manieren om verbinding te maken. Eén van de manieren om te verbinden is schrijven. Dat is wat ik in 2021 meer wil gaan doen.

De wereld om ons heen veranderd in een adembenemend tempo. Wat eens zekerheden waren verdwijnen als sneeuw voor de zon. Mocht je de illusie hebben dat alles weer hetzelfde wordt; de grote conjunctie in 2020 was de aankondiging dat de wereld voorgoed veranderd. Intuïtief voel ik dat al die veranderingen die in onze wereld gaan gebeuren zo ingrijpend zijn dat het je laat schudden op je grondvesten. Natuurlijk hoop ik ook dat als je maar een prikje krijgt alles weer terug kan naar het oude.  Maar iedere keer als ik daar aan denk slaat de twijfel toe. De oplossing voelt te simpel. Maar laten we hopen dat ik ongelijk heb.

Bovenal ben ik maar een bescheiden man. Ik ben geen activist, die op de barricades gaat staan om voordelen van het een of van het andere standpunt met hand en tand te verdedigen.  Ik heb sowieso moeite om te zelf te verkopen. Ik probeer op mijn eigen manier trouw te blijven aan mijn levensdoelen. Dus sta ik aan de rand van de zee en kijk vanaf een duin uit naar de wereld. Hoe ingrijpend de mens de natuur heeft veranderd, een diep onderliggend onverwoestbaar energie blijft voelbaar. Dit gevoel wat je kunt ervaren als je werkelijk tot rust en meditatie komt.

Wat er ook gaat gebeuren in 2021; hopelijk vind je de veerkracht in je leven, zowel op micro als op macro niveau, om je staande te houden. En misschien komen we elkaar snel tegen op de mat. Dan kunnen we samen onze veerkracht vorm geven en samen de verandering creëren, voor jezelf en voor de wereld om je heen.

Een gezegend en liefdevol 2021 toegewenst.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen
Hallo, waar kan ik je meehelpen?